Förnya, förändra och förestå?

Equmeniakyrkan i Sennan är en levande församling som med stora ideella krafter bedriver scoutverksamhet, söndagsskola, äldreverksamhet och tonårsverksamhet (i dagsläget av anställd ungdomsledare). Församlingen har sina rötter i ett flertal missionsförsamling med medlemmar från många olika samfund och bakgrunder.

Vi söker en församlingsföreståndare för att leda, utveckla och inspirera församlingen och dess medlemmar. Vi tror att du är diakon eller pastor som trivs i sammanhang där du får arbeta och möta grupper och ledare, hjälpa människor till personlig tro och andlighet men även vara aktiv som representant för församlingen i lokalsamhället.

För tjänsten som församlingsföreståndare söker vi dig som är en van förkunnare och har ett gott ledarskap som utvecklar och initierar programverksamhet och mötesplatser.

Vi tror att du är en person som människor vill lyssna på i predikan och samtal, samtidigt som du är en god lyssnare till människor i livets alla skeenden. Du har en förmåga att ha omsorg om församlingen medlemmar, samarbetsmässig och har förmågan att skapa förtroende och bygga relationer med medlemmar och andra i församlingens närhet.

Arbetsuppgifterna består konkret i att:

• Predika i gudstjänster och utföra förrättningar i livets skeenden.
  • Andlig vägledning och personliga samtal.
  • Ledarutveckling i ungdomsarbetet och i församlingen.
  • Ansvara för församlingens teologiska och andliga utveckling.
  • Organisera, utveckla och initiera nya och befintliga mötesplatser.

Vi tror att du är en människa som utstrålar trygghet och värme, men samtidigt har mod att våga förnya och förändra. Vi sätter stort värde på dig som person liksom dina personliga egenskaper och kunskaper.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Tjänstgöringsgrad: 80-100%

Kontaktperson: Andreas Sundelid, 070-394 69 37 eller andreassundelid@hotmail.com

Skicka din ansökan till: jobbiequmeniakyrkansennan@gmail.com

Vi behandlar ansökningar löpande så vänta inte med att söka, men senast 15 april vill vi ha din ansökan.